?

Føflekk i ansiktet, hva vil det koste å fjerne denne?

Kvinne 20 . 25 Januar 2022
Spørsmål

Hei. Har en føflekk i ansiktet som stikker ganske ut. Jeg er usikker på hvor jeg skal gå for å fjerne den. Må jeg gjennom fastlegen? Vil det koste meg ekstra siden den er i ansiktet? Den har heller ikke tegn til å være kreft, utenom at den kanskje er litt stor, så hadde vært en ren kosmetisk operasjon. Vil det også ha noe å si på prisen? Jeg har ikke så mye penger til overs, men vil gjerne bli kvitt den endelig

Kvinne (20)
Legen svarer
Hei

Det er fornuftig å starte hos fastlegen hvis man er bekymret for en føflekk. Noen fastleger har mye erfaring med slike og fjerner selv hvis man finner grunnlag for det (plager eller mistanke om kreft), mens andre henviser til kirurg. Man betaler egenandel på slikt på ca 300-500 kroner per legetime og resten dekkes av det offentlige. 

Når det er sagt, er det ikke sikkert man finner grunnlag for å fjerne føflekken på Folketrygdens regning. Det gjelder for eksempel hvis det er av rent kosmetiske grunner som du beskriver - da kan man gå direkte til helprivat plastikkirurg og betale det hele selv. Kostnadene ved slike inngrep er ikke regulert og vil variere noe.

 

Med vennlig hilsen

Fastlegen

Finner du ikke det du leter etter?