?

Overtenker når det kommer til daten min, trenger jeg profesjonell hjelp?

Mann 28 . 10 Mars 2022
Spørsmål

Hei! Jeg sliter med overtenking når det kommer til jenten jeg foreløpig dater. Hun er den første jenten jeg har fått følelser for siden mitt forrige forhold (som endte i 2017). Hun er kristen (religion er ikke noe jeg har hatt noe nært forhold til tidligere), og hun har mange verdier og prinsipper jeg ser opp til. Jeg merker jeg har lyst til å gi henne alt jeg har. Men det virker som at jeg har fått en obsession over henne. Jeg klarer ikke å slutte å tenke på henne. Vi har begge valgt å ta ting sakte, når det kommer til å bygge forholdet. Vi rekker ikke å møtes ofte, og når vi først møtes er det snakk om få timer om gangen. Den siste perioden har vi kun hatt mulighet til å kommunisere via snapchat, og jeg overanalyserer og overtenker alle meldingene hele tiden. Det begynner å bli ganske slitsomt. Jeg får meg selv til å tro at hun har mistet interessen bare fordi meldingene hennes er korte, eller at hun bruker lang tid på å svare osv. Litt usikker på om jeg trenger profesjonell hjelp?

Mann (28)
Fagperson svarer
Hei
 
Det høres ut som at du rett og slett er veldig forelsket i denne nye daten din. Forelskelse kan for mange føles nettopp som en obsession, og at en ikke klarer å la være å tenke på den andre. Forelskelse beskrives ofte som en slags lykkerus, og drives frem av ulike hormoner i kroppen. Det kan derfor derfor vanskelig å holde igjen med fornuften selv om du prøver, og dere har blitt enige om det. Du føler jo at mye står på spill hvis du er for mye på hugget - og at det kan ødelegge forholdet. Forstår godt at du synes at det er ekstra vanskelig når dere ikke får møttes så mye heller, og du har mye tid til å analysere meldinger osv. Det er jo lettere å lese mennesker når en er fysisk sammen. Er det mulig at dere kan få til mer av det? Det er jo kanskje lettere å snakke sammen om disse tingene også da.
 
Skjønner godt at du bruker mye tid på å tenke på alt dette, men vil samtidig understreke at det er ganske normalt. Jeg tror ikke at du trenger profesjonell hjelp til dette, men at dere to med tiden til hjelp finner ut av dette sammen. Prøv å nyt de positive følelsene du har til henne, selv om du må holde litt igjen.
Legger også ved en artikkel om de fem kjærlighetsspråk som er fin lesning.
 

Hilsen sosionomen, SiO Helse.

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?