?

Har følelser for ham men redd for å snakke med ham om det.

Kvinne 20 . 04 Mars 2022
Spørsmål

Hei, jeg møtte en fyr for snart et år siden, og gjennom våren og sommeren hang vi mye sammen. Jeg flytta for å studere, og nå tok det et halvår før vi møttes igjen. Kompisene hans omtaler meg som «dama til …» foran andre, og mener vi bare burde bli kjærester siden vi oppfører oss som det. Vi snakker derimot ikke så mye sammen når vi ikke er sammen, og det synes jeg er litt vanskelig. Jeg vet jeg har følelser for han, men jeg har blitt skikkelig såra før så jeg er veldig redd for å ta opp relasjonen vår og hva han ønsker å få ut av den. Vi har blant annet snakket åpent og ærlig om feks utroskap og grenser, prevensjon og abort, og vi er veldig enige der, og jeg hadde nok ikke snakket med en random fyr om det. Han er også av den sjenerte typen, så jeg tviler litt på at han tør å ta opp det med følelser og vår relasjon. Derfor føler jeg at jeg burde gjøre det siden det er vel på tide, men jeg tør ikke og vet ikke hvordan jeg skal tørre det eller hvordan jeg skal gjøre det. Kan dere hjelpe?

Kvinne (20)
Fagperson svarer
Hei

Du beskriver noe her som det er lett å kjenne seg igjen i. Du er forelsket, men frykten din som stopper deg fra å ta det ett skritt videre.

Mitt beste råd er at du forsøker å begynne en samtale, slik som du har tenkt, men ikke ennå turt. For å klare det kan du tenke gjennom:

         1.Hvordan vil du føle deg dersom du får et positivt svar? 

Du har jo "beviser" for at det er noe der; andre ser det, dere har snakket om nære ting. Ved å forestille deg et positivt utfall av ditt initiativ, blir det kanskje lettere å tørre. Det motsatte er å forestille seg at han avviser deg, eller sårer deg, slike tanker mater frykten og får deg til å unngå.

        2. Fortell deg selv at du kan takle en avvisning. Slik er kjærlighetens premisser, noen ganger vil begge, andre ganger sitter man igjen alene. Husk at det av og til kan være verre følelser knyttet til at man aldri turte noe. 

        3.  Jeg tror ingen i hele verden blir irriterte eller skuffet over at noen sier at de er interessert i et forhold med dem. Tvert i mot, det er fint å oppdage at man er likt av andre. Selv om man ikke vil være sammen med pe

        4. Stol på at kommunikasjon blir bedre etter hvert som første setning er sagt. Kanskje blir han mindre sjenert og mer modig når han får bekreftelse fra deg. 

Mitt beste råd er å hoppe i det. Si at du liker ham, og gjerne vil være mer sammen med ham, men at du ikke vil være påtrengende dersom han ikke føler det på samme måte. Det er en ærlig sak å like noen, og ingenting å være flau over, kun en stor kompliment å gi til noen.

heia deg!



Vennlig hilsen

Klinisk sosionom i SiO Helse

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?