?

Hvordan komme fram til en beslutning om at studievalget mitt er riktig?

Kvinne 21 . 10 November 2020
Spørsmål

Hei, Jeg er så usikker på studievalget mitt og tenker på det hver dag. Jeg står mellom to studier og begge har en del fordeler og en del ulemper. Jeg tenker hele tiden om det jeg går nå er riktig eller om jeg skal bytte. Det har pågått i to år nå og jeg er redd for st jeg kommer til å gjøre ferdig det studiet jeg går på nå fordi at jeg ikke gadd å bytte. Det ene øyeblikket føler jeg st det ene er det rette, også neste dag vil jeg studere det andre. Dette plager meg veldig i hverdagen fordi at jeg aldri klarer å bli fornøyd og det påvirker motivasjonen min for studiet siden jeg hele tiden tenker på om jeg skal bytte. Jeg aner ikke hvordan jeg skal komme fram til en beslutning som jeg er sikker på og som er godt gjennomtenkt. Hjelp!!

Kvinne (21)
Sosionom svarer
Hei

Jeg kan ikke garantere at du vil komme fram til en beslutning som du blir sikker på, men jeg kan forsøke å komme med noen innspill som kanskje kan være til hjelp.

Det er bra at du har vurdert fordeler og ulemper ved begge studieretninger. Er det likevel noen av fordelene eller ulempene som veier tyngre enn andre? Et annet spørsmål jeg vil stille er om det kun er dine ønsker du tar utgangspunkt i, eller om det er andres forventninger du også tar litt hensyn til?

Du skriver at du ofte endrer mening om hva du ønsker og det høres derfor  ut som at begge studieretningene kan være riktige for deg. Jeg vil derfor råde deg til å forsøke å bestemme deg for ett av alternativene og forplikte deg til valget ditt. Dette er ikke enkelt og du vil fortsatt kanskje være i tvil, men hvis du tar et valg vil det kanskje bidra til økt motivasjon fordi du i større grad dedikerer deg til studiet. Jeg vil også råde deg til å forsøke å akseptere at tvil alltid vil forekomme i større eller mindre grad.  

Hvis du ønsker å snakke med noen og få hjelp med å sortere og vurdere fordeler og ulemper, kan du undersøke tilbudet ved din samskipnad. Det kan også være god hjelp i å snakke med en studieveileder ved studiestedet ditt.   

Jeg ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen

Sosionomen

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?