?

Hvordan kan jeg bestemme meg om jeg bør bytte studieretning?

Mann 22 . 14 Oktober 2020
Spørsmål

Hei, jeg er veldig usikker på studievalget mitt. Jeg er på andreåret på lektorutdanning, men jeg er ikke veldig glad i de fagene jeg har. Jeg kunne ha tenkt meg å bli lærer fordi at jeg liker å jobbe med mennesker og jeg har alltid vært skoleflink og vil hjelpe unge på skolen også. Jeg liker også at man får så mye fri når man er lærer. Jeg har også lyst til å studere psykologi profesjon og det er noe som alltid har interessert meg, men da må jeg ta opp et eller to fag og da blir ikke jeg ferdig med studiene før jeg er 30 ca, men jeg vil gjerne etablere meg før den alderen.. Det hadde ogdå vært bedre økonomisk å fortsette på lektorprogrammet. Jeg er så usikker og tenker på hva jeg skal gjøre hele tiden. Hvordan kan jeg bestemme hva jeg skal gjøre?

Mann (22)
Sosionom svarer
Hei

Det er ikke uvanlig å være litt i tvil om valget av studieretning er det riktige. Det er heller ikke uvanlig å ombestemme seg og forsøke et annet studie, hvis det opprinnelige studiet viste seg å være feil.

Det er fordelaktig å ha en viss interesse for faget/feltet som du studerer. Du har fortsatt noen år igjen av studiet og du skal antakeligvis jobbe i ganske mange år med disse fagene når du er ferdig utdannet. Det kan bli tungt å motivere seg for studiet og framtidig jobb, dersom du ikke liker fagene som du har valgt. Med andre ord kan det være lurt å vektlegge hva som er din interesse, når du skal bestemme deg for hva du gjør videre. 

Jeg kan ikke uttale meg om hva som er lurt for deg med tanke på det økonomiske og dine framtidsplaner knyttet til det å etablere deg. Men det kan kanskje være nyttig å skrive ned fordeler og ulemper ved de to alternativene dine og deretter forsøke å rangere de ulike ønskene dine. Hvis du klarer å skaffe deg en slik oversikt, vil det kanskje bli lettere å ta en overveid beslutning.         

Jeg vil ellers anbefale deg å bestille en time med studieveiledning ved fakultet ditt. Legger ved en artikkel som kanskje kan være til hjelp! 

Vennlig hilsen

Sosionomen

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?