?

Jeg klarer ikke konsentrere meg om studiene på hybelen

Kvinne 24 . 26 Mars 2020
Spørsmål

Hei! Siden alle bibliotek osv er stengt, lurte jeg på om det finnes andre steder man kan dra for å studere? Er bare inne på studenhybelen min, men klarer ikke å konsentrere meg her i det hele tatt. Har mange oppgaver å skrive, men klarer ikke å gjøre noe jeg burde...

Kvinne (24)
Sosionomen svarer
Hei

Jeg kan dessverre ikke gi deg noe annet svar enn at jeg anbefaler deg å fortsatt studere hjemme på hybelen din. Du høres ut som at du tar situasjonen knyttet til koronaviruset på alvor og følger de offentlige anbefalingene som gjelder. Tusen takk! Følg gjerne med på de råd og anbefalinger som gis av Folkehelseinstituttet

Det kan være utfordrende å studere på hybelen når denne også fungerer som stue, soverom og kanskje kjøkken. Jeg antar at dette kanskje er noe av årsaken til at du ønsker å jobbe med studier andre steder enn hjemme.

Jeg vil anbefale deg å lage noen regler for når hybelen er "arbeidsplass", når den er "soverom" og når den er "sted for avslapning". Dette kan for eksempel gjøres med små fysiske endringer av møblement, holde det ryddig, re opp senga og lufte med jevne mellomrom. Det kan også være godt å gå en tur ut minst en gang per dag.  

Hvis du ønsker noen å snakke med om konsentrasjonsvansker eller andre ting du opplever som utfordrende, er det bare å ta kontakt med din samskipnad.

Vennlig hilsen

Sosionomen

Finner du ikke det du leter etter?