?

Kjæresten min vil beholde jobben på hjemstedet - bør vi pendle eller ikke?

Kvinne 19 . 27 Juni 2022
Spørsmål

Hei, eg og kjæresten min har tenkt til å reise bort å studere, for å kome seg vekk fra hjemplassen. Vi har snakket mye sammen om hvordan vi skal gjøre det. Det er flere timers kjøring mellom hjemplass og universitetet. Kjæresten min har to jobber hjemme som han vil reise hjem til, annenhver helg (+ferier). Eg syns at vi bør bare være der vi studerer, for å etablere vennskap og kose oss som studenter, men reise hjem i ferier. Eg synstes det blir for mye stress å reise frem og tilbake så ofte. Vi blir aldri enige om hvordan vi skal gjere det. Han vil ingenting annet enn å studere borte, istedenfor i hjembyen. Hva tenker dere? Er det lurt å reise frem å tilbake annenhver uke, eller studere i hjembyen? Takk for svar

Kvinne (19)
Fagperson svarer
Hei

Det er forståelig at du er redd for at den tiden skal gå på bekostning av det nye livet dere skal etablere på et nytt sted, men jeg ville forsøkt å være litt nysgjerrig på hva som gjør at kjæresten din ønsker å beholde de to jobbene sine:

  • Trives han veldig godt?
  • Er det behovet for økonomisk trygghet?
  • Hvorfor er det så viktig for han på tross av den lange reiseveien?

Det å bryte opp fra en hjemplass kan jo være skremmende, og kanskje er det et behov for å ha noe stabilt der fortsatt. Mennesker er jo veldig ulike og med ulike ønsker. Samtidig er det heller ikke gitt at en får seg ny jobb på et nytt sted umiddelbart, så det er kanskje flere faktorer å ta hensyn til enn at det vil være både tidkrevende og at det vil gå på bekostning av hyggelige ting dere kan gjøre sammen.

Alternativt spør du om dere heller bør studere i hjembyen, samtidig som du skriver at det ikke er aktuelt for kjæresten din.

  • Hva er det du ønsker og hva er viktig for deg?
  • Vil du helst studere i hjembyen eller ønsker du også å komme deg vekk?
  • Er det slik at du må være med hjem hver gang kjæresten din skal jobbe, eller kan du være igjen på studiestedet de aktuelle helgene?

Er du usikker på hvor du ønsker å studere, kan det kanskje være til hjelp å lage seg en oversikt over fordeler og ulemper ved de ulike valgene.

Ulike ønsker i parforhold kan jo potensielt være vanskelig å snakke om, og jeg legger ved to artikler som kanskje kan være nyttige.  

Masse lykke til videre!

Mvh sosionomen i SiO Helse

 
Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?