?

Jeg er blitt dumpet og klarer ikke konsentrere meg om eksamen. Hjelp!

Kvinne 24 . 31 Oktober 2019
Spørsmål

Jeg ble dumpet av eksen min som går på samme studie som meg. Ser ham ofte på skolen, og dette gjør det vanskelig å komme seg videre. Jeg savner ham og er fortsatt veldig glad i ham. Det er vondt å bli minnet på at han ikke ville ha meg, og at han flørter med andre jenter. Disse følelsene kommer i veien for konsentrasjonen min. Tror det hadde vært enklere om jeg slapp å se ham hele tiden, men får samtidig lyst til å oppsøke ham fordi jeg fortsatt har varme følelser. Denne dualiteten er tung å føle på og tar overhånd når jeg egentlig bør lese til eksamen. Hjelp!

Kvinne (24)
Sosionomen svarer
Hei

Det er vondt å bli dumpet og det er vanskelig å håndtere dette når du stadig må forholde deg til ekskjæresten din. 

Eksamenslesning og kjærlighetssorg er en vanskelig kombinasjon. Kanskje du kan lese et annet sted enn der du vet at ekskjæresten din er? Da slipper du stadige påminnelser om hva som har skjedd. Kanskje du også kan planlegge lesedagene dine litt annerledes? Sett av tid til selve eksamenslesningen, men sett også av tid til å gjøre noe positivt for deg selv hver dag. Det å fortrenge følelser er hverken lett eller lurt, og kanskje du også kan sette av litt tid til å være lei deg? Da setter du av egen tid til alt som er viktig for deg. Å gjøre alt samtidig er vanskelig. 

Dette er et kort svar på et stort og viktig spørsmål. Kanskje du vil finne litt trøst i å lese artikkelen lenket under som er skrevet av en student, og så  anbefaler deg å snakke med noen om hvordan du har det.

Sjekk her for samtaletilbudet i din samskipnad

Vennlig hilsen sosionomen
Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?