?

Hvilken karakter skal til for å bli sett på som en god student?

Kvinne 21 . 25 Januar 2022
Spørsmål

Hei, jeg lurer på hva som er vanlig i karakterskalaen for å bli sett på som en god student. Jeg går på et studie med svært høyt snitt, og lurer på om C er dårlig karakter med tanke på fremtidig jobb. Hvor mange arbeidsgivere ser på bachelorkarakter? Og evt. etter man begynner på master er det da noen som bryr seg?

Kvinne (21)
Fagperson svarer
Hei

Hva som skal til for å bli sett på som en "god student", rent karaktermessig, avhenger nok litt av hvilken studieretning du går og hvem du spør. Det blir litt vanskelig for meg å svare deg helt konkret på dette spørsmålet, men jeg skal komme med noen innspill som kanskje kan være nyttige. 

Hvor mange arbeidsgivere som vektlegger karakterer vil nok variere. I de bransjene der karakterer vektlegges, vil nok dette skje uavhengig om du har bachelor eller mastergrad. 

Selv om karakterene kanskje har stor betydning innenfor noen bransjer, vil det ofte være andre faktorer som også har stor betydning for om du blir sett på som en god kandidat. En CV som viser at du har erfaring, og som kanskje kan si noe om deg utover dine karakterer, kan være lurt å fokusere på. Det behøver ikke nødvendigvis være jobb, men kan for eksempel være frivillig arbeid, engasjement i foreninger eller verv. Hvem du er som person og om du faktisk passer til stillingen, vil jo også ha mye å si. 

Hvis du er student ved UiO vil jeg anbefale deg å ta kontakt med Karrieresenteret. De kan gi deg gode råd og veiledning knyttet til karriere, og det kan være lurt å snakke med dem allerede tidlig i utdanningsløpet.  

Lykke til!

Vennlig hilsen

Sosionomen, SiO Helse Rådgivning

Finner du ikke det du leter etter?