?

Studier på normert tid tross foreldrepermisjon?

Kvinne 21 . 16 Oktober 2020
Spørsmål

Hva vil det si å bli ferdig med studie på normert tid? Hvis man får barn og får ett år permisjon fra studie og blir ferdig med studie etterpå blir det fortsatt regnet som man ble ferdig på normert tid eller? Takk for svar :)

Kvinne (21)
Sosionomen svarer
Hei

Å bli ferdig med studiet på normert tid betyr at man følger studiet slik det er lagt opp fra høgskolen / universitetet, og at man tar eksamenene fortløpende. Dette betyr vanligvis at man avlegger 30 studiepoeng i semesteret - 60 studiepoeng per studieår.

Hvis man tar permisjon underveis i studiene fordi man har fått barn, kan man likevel si at man tok studiene på normert tid. Foreldrepermisjon er en gyldig grunn for utsettelse av studiet, og vil dermed ikke regnes som forsinkelse. Lånekassen har en ordning hvor man kan få foreldrestipend om man får barn underveis i studiene. 

Les vedlagt artikkel om rettigheter knyttet til det å få barn underveis i studiene. Har du flere ting du tenker på rundt dette, er du velkommen til å bestille en time hos en rådgiver i din samskipnad. 

Vennlig hilsen sosionomen

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?