?

Skal begynne på studier nå og er gravid - hva slags rettigheter har jeg?

Kvinne 28 . 10 August 2022
Spørsmål

Hei. Jeg skal begynne på bachelorutdanningen nå den 15/8. Fant også nettopp ut at jeg var gravid, uplanlagt. Begynner første året av 3 nå, men det vil jo si at jeg ender med termin i slutten av april 2023. Hvilke rettigheter har jeg rundt dette? For jeg vil jo gjerne begynne på studiet. Men eksamen ender vel rett rundt termintider om jeg ikke tar helt feil.. Hva burde jeg gjøre i forhold til skolen? Er litt låst oppi hodet mitt nå.. 

Kvinne (28)
Sosionomen svarer
Hei

Du har mange rettigheter som gravid student. Om du skal ta opp studielån, så vil du ha rett på foreldrestipend fra Lånekassen når du får babyen din. Om du er i jobb nå, kan det være lurt å fortsette å jobbe litt slik at du har skattbar inntekt og dermed også kan få foreldrepenger fra NAV. Har du ikke jobb, har du rett på engangsstønad fra NAV. Du vil også ha rett på permisjon fra studiene når du har fått barnet, slik at du kan ta deg av barnet, og fortsette studiene senere.

Vi kjenner ikke hele din situasjon, så jeg anbefaler deg å lese informasjonen vår til studenter som venter barn slik at du kan se bedre hva som gjelder for deg.

Du kan kontakte studieadministrasjonen ved studiestedet ditt. De vil kunne gi deg informasjon direkte rundt ditt studieløp.

Trenger du mer veiledning? Sjekk ut rådgivningstilbudet ved din samskipnad.

Lykke til! 

 Vennlig hilsen klinisk sosionom
Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?