?

Hvor finner man en gratis/ billig psykolog som ikke journalfører?

Annet 26 . 23 April 2021
Spørsmål

Hvor finner man en gratis/ billig psykolog som ikke journalfører?

Annet (26)
Psykolog svarer
Hei!

Mange samskipnader tilbyr gratis eller billig psykologsamtaler, eller samtaler hos andre faggrupper. Undersøk hva som finnes ved din samskipnad! 

Dersom du blir henvist av din fastlege til en psykolog som har avtale (avtalespesialist) eller til DPS (Distriktpsykiatrisk senter), må du betale opp til frikortet. Frikortet inntreffer automatisk når du har brukt definert beløp på helsetjenester pr år. Alle helsetjenester blir gratis etter denne beløpsgrensen. 

Psykolog er en beskyttet tittel, og alle psykologer får en autorisasjon fra Helsedirektoratet. Som psykolog og helsepersonell er det ulike lover vi må følge. En av disse lovene handler om journalføring. Det er en plikt vi må utføre, ellers gjør vi ikke den jobben vi skal. Journalføring er ment å skape trygghet for pasienten, som at hjelpen du har fått dokumenteres og at annet helsepersonell kan fortsette å gi hjelp, dersom man ikke har mulighet til å fortsette. 

Vil også minne om at psykologer har taushetsplikt. Det som dere snakker om eller som journalføres, vil ikke bli delt med noen andre, med mindre du tillater det. Journalen tilhører deg som pasient.

Vennlig hilsen fra psykologen

 
Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?