?

Burde jeg søke hjelp?

Kvinne 22 . 30 Oktober 2020
Spørsmål

Vet ikke om dette er rett sted å spørre, men jeg har ingen andre jeg snakker med. Jeg sliter med å «finne meg selv» og har alltid gjort det. Jeg har angst for generelt alle sosiale settinger og har slitt med dette lenge. Fysioterapeuten jeg brukte for 3 år siden sa jeg burde snakke med noen med alle problemene mine, men terskelen for å gjøre det er så stor. Jeg har hatt en del problemer med familie, og ex kjæreste. Og føler generelt ting er vanskelig.. Kan man klare å komme seg gjennom sånt alene, og fremdeles være en «normal» person, eller burde jeg søke hjelp

Kvinne (22)
Klinisk sosionom svarer
Hei

De fleste sliter i perioder av livet, og det er ingen fasit på når en trenger hjelp fra en psykolog eller lignende. Har det vært over lang tid, går utover livskvalitet og evne til å gjøre det man ønsker i hverdagen, så kan det være lurt å søke støtte eller hjelp. Videre beskriver du at du sliter med angst i sosiale settinger, og har hatt problemer med familie og eks-kjæreste. Det får meg til å tenke at du kanskje ikke har så god støtte fra de rundt deg, og er ganske alene om dette.

Min erfaring er at mange synes det er vanskelig å ta kontakt for å snakke om sine problemer. Jeg opplever likevel at de fleste synes at det er en lettelse å endelig få dele sine problemer med noen. For noen er dette hos en profesjonell, og for andre så finner de løsningen ved å dele mer åpent med mennesker i livet. Det er absolutt mulig å komme seg igjennom ting uten profesjonell hjelp, og du er ikke unormal. Men å komme seg igjennom ting helt "alene" som du sier, synes jeg høres trist ut. 

Du kan undersøke tilbudet ved din samskipnad. De fleste samskipnader har både samtaletilbud og flere gratis kurs. Du kan og kontakte din fastlege og be hen om hjelp.

Jeg legger også ved en artikkel om hvordan du mestrer bekymringstanker, og en om sosial angst, som kan være til hjelp

Hilsen sosionomen

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?