?

Grått hår og strekkmerker - hva skal jeg gjøre med selvtilliten på dette?

Kvinne 22 . 21 Mai 2021
Spørsmål

Hei. Jeg har egentlig hatt ganske god relasjon til kroppen min de siste årene, men har nylig oppdaget mine første gråe hår og strekkmerker på rumpa mi og dette har gjort meg litt usikker. Jeg vet at det ikke er noe farlig eller stygt men jeg har ikke lyst til å farge håret mitt, og har alltid tenkt at jeg ikke hadde strekkmerker.. Hva kan jeg gjøre for å ikke la disse tingene påvirke selvtilliten min? Takk for svar

Kvinne (22)
Fagperson svarer
Hei

Fint at du i utgangspunktet har en god relasjon til kroppen din og at du ønsker å ha det videre. Grått hår og strekkmerker er eksempler på ting vi ikke kan kontrollere. Kan du likevel kontrollere hvor mye energi du vil bruke på dette? Du kan jo bruke tid på å farge håret og kjøpe badedrakter som skjuler strekkmerkene. Men dette garanterer ikke en god selvtillit.

Mest sannsynlig vil det hjelpe deg å vende oppmerksomheten din på sider ved deg selv som du liker, både utseende og personlighet. Tenk også over hvem du sammenligner deg med; retusjerte bilder på SoMe eller naturlige kropper på standen?

God selvtillit handler om å akseptere seg selv for den man er, også de sidene man er mindre fornøyd med.

Ønsker deg en god sommer :-)

Hilsen sosionomen, SiO Helse.

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?