?

Hvilket behandlingstilbud har SiO for studenter med en psykisk lidelse ?

Kvinne 18 . 06 Februar 2020
Spørsmål

Hei, jeg skal begynne på universitetet til høsten. Nå går jeg i behandling på DPS, noe som dette trenger jeg også videre til høsten. Men finnes det noe tilbud med behandling/terapi av folk med psykiske lidelser tilknyttet SIO, eller må behandler flytte meg til DPS i nærheten av universitetet eller studenboligen jeg får?

Kvinne (18)
Sosionomen svarer
Hei

Slik jeg forstår deg så er du i et opplegg på DPS som trenger videreføring etter at du begynner å studere. Det er fint at du kartlegger ulike muligheter tidlig i prosessen din, slik du gjør nå. Jeg vil anbefale deg å drøfte videre opplegg med nåværende terapeut. Dersom dere kommer frem til at du ikke er ferdig med behandlingen, må din nåværende terapeut overføre deg til DPS dit du flytter. Dersom du har behov for en langvarig psykologoppfølging kan henvising til avtalespesialist være løsningen. Det er ofte noe ventetid på dette og en prosess med en slik henvising bør initieres i god tid.

SiO har et samtaletilbud, og tilbyr korttidsterapi til studenter med lettere psykiske plager.  Denne tjenesten tar ikke over det ansvaret spesialisthelsetjenesten har. Av den grunn er det viktig at du og din nåværende terapeut drøfter dine behov, og også rettigheter til videre behandling. Etter endt behandling på DPS vil også fastlege ha et ansvar for oppfølging av epikrise.

Dersom dette ikke er i orden ved studiestart er du velkommen til å ta kontakt med SiO Helse. 

Er du student tilknyttet andre samskipnad kan du undersøke psykisk helse-tilbudet her. 

Vennlig hilsen,
Sosionomen

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?