?

Henvist, men psykisk helse forverret. Hva gjøre for å få hjelp raskere?

Kvinne 25 . 03 November 2021
Spørsmål

Hei! Jeg har snakket med rådgiver for noen uker siden og blitt henvist til psykolog på grunn av angst og depresjon men siden den tid har min psykiske helse forverret seg voldsomt. Jeg er litt redd for at det vil ta veldig lang tid før jeg får time hos psykolog. Har dere noen forslag til hva jeg bør gjøre? Går det muligens an å oppdatere informasjonen min?

Kvinne (25)
Fagperson svarer
Hei, 
Så trist å høre at du har fått det så strevsomt, men godt at du søker hjelp. Det høres ut som at du har vært i en kontakt med en rådgiver i SiO helse, som har viderehenvist deg til en psykolog i SiO. Du har mulighet til å ringe 22853300, og høre hvor lang ventetid det er nå. Det er dessverre ikke en ordning hvor vi har mulighet til å prioritere ulike saker. Noen få ganger kan det bli ledige timer på grunn av avbestillinger, og det kan være mulig å gi beskjed til frontpersonalet om at du ønsker å bli oppringt på kort varsel, dersom det skulle bli en ledig time, men det er ingen garanti for at du vil få en time på denne måten.
 
Dersom du trenger rask hjelp og dermed er alvorlig plaget, bør hjelpen gis i det offentlige helsevernet. Da er det DPS (distrikt psykiatrisk senter) knyttet til bydelen du bor i, som du skal til. Fastlegen din kan henvise deg. DPS er pliktet til å vurdere om du har rett til å helsehjelp der, innen 10 virkedager etter å ha mottatt henvisning. 
 
Trenger du akutt helsehjelp må du ta kontakt med legevakten, tlf 116 117. 
 
Jeg vil tipse deg om gode selvhjelpsprogrammer på sio.no. Dette kan være nyttig hjelp, under ventetiden på behandling. Her kan du for eksempel lære noe hva du selv kan gjøre, når du strever med depresjon og angst. Legger også ved en artikkel om angst.
 
Vennlig hilsen Psykologen 
 
Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?