?

Hvordan oppsøker jeg psykolog?

Kvinne 26 . 17 Desember 2021
Spørsmål

Jeg har lyst til å gå til psykolog fordi i perioder så synes jeg ting kan være veldig vanskelig og mangle energi og livsgnist.. synes det er vanskelig å vite hvordan jeg kan komme i gang med denne prosessen. Har dere noen tips?

Kvinne (26)
Fagperson svarer
Hei
  • Noen samskipnader har psykologer ansatte. Det kan og være fint å vite at mange har rådgivere/samtaleterapeuter eller andre faggrupper tilgjengelige for samtaler med studenter. Av og til opplever vi at studenter tror de trenger psykolog, siden dette er mer kjent, men egentlig egner seg bedre for samtale hos andre faggrupper. Undersøk hva slags tilbud din samskipnad har.
  • Et annet alternativ er å snakke med din fastlege om dette, og få råd og eventuelt hjelp med henvisning dersom det er aktuelt. 

Jeg vedlegger en artikkel med oversikt over de forskjellige hjelpeinstansene for psykisk helse. 

Dette var praktisk informasjon om hvordan å starte prosessen. Er det slik at jeg har misforstått deg, og du egentlig mente at det var vanskelig rent psykologisk å komme i gang så kan jeg si deg dette: Du er ikke alene. De fleste som kommer til oss er nervøse, eller har gruet seg litt til å ta kontakt. Jeg har imidlertid aldri hørt om noen som angrer det å ha tatt seg selv på alvor snakket høyt om hvordan man har de og hva man kan trenge. Det går oftest bedre enn man tror. 

Lykke til!

Vennlig hilsen fra psykologen

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?