?

Har tannlegeskrekk, kan jeg få beroligende før behandling ved SiO?

Kvinne 24 . 13 Februar 2020
Spørsmål

Heihei! :) Jeg vet ikke om dette er stedet å spørre, men jeg tar sjansen. Jeg sliter veldig med tannlegeskrekk. Jeg blir fysisk uvel bare av tanken på å bestille en time, og når jeg har en planlagt time har jeg mareritt flere uker i forveien. Jeg har aldri hatt hull før, men da jeg var hos tannlegen sist sa tannlegen at det kunne se ut som det var et lite hull på vei i en tann, men det var ikke noe som behøvdes å gjøres noe med når jeg var der da. Problemet nå er at det snart er 4 år siden jeg var hos tannlegen sist, fordi jeg skjønner at det nok mest sannsynlig er ett hull der som det må gjøres noe med nå, men jeg er alt for redd... Det jeg lurer på er; om jeg bestiller en time til sjekk hos en av tannlegene til SiO, kan de gi meg noe for å roe nervene? Jeg er redd jeg skal bestille time, men ikke klare å møte opp... På forhånd takk for svar!

Kvinne (24)
Tannlegen svarer
Hei

Dette er et veldig fint sted å spørre.

Ved SiO tannlege kan vi tannleger gi beroligende før behandling hvis det er behov for det. Det er likevel en forutsetning at vi avklarer din medisinske status først; altså om du går på noen medisiner, har noen generelle helseproblemer eller sykdommer osv. Dette er for å vite hvilken type beroligende vi trygt kan gi.

Første gang du kommer til SiO tannlege tar vi en vanlig undersøkelse; det vil si at vi tar røntgenbilder av tennene dine, undersøker de klinisk og tar en enkel rens hvis du ønsker dette. Da pleier vi ofte å avklare medisinsk status samtidig. Finner vi ut etter undersøkelsen at det er et behov for behandling, for eksempel å reparere et hull, pleier vi å sette opp ny time for dette. Da kan vi også avtale sammen om du ønsker beroligende på forhånd og hvordan dette skal foregå, slik at dette blir best mulig for deg.

Opplever du at undersøkelsen i seg selv også kan være vanskelig så ring oss gjerne, så snakker vi sammen og prøver å finne en god løsning for deg. Vi tilbyr også behandling av tannlegeskrekk i samarbeid med psykologer i SiO. 

Hvis du vil bestille time hos SiO tannlege kan den bestilles både på telefon og på nett. Uansett hvordan du bestiller time er det flott om du lar oss vite at du gruer deg, enten ved at du sier det på telefon eller skriver det inn når du bestiller time via nett.

Det finnes også en gratis selvhjelpsapp; «TannSkrekk» for mennesker som er redde for tannbehandling. Den kan du gjerne laste ned og ta en titt på. 

Vennlig hilsen, 

Tannlegen, SiO Helse

 
Finner du ikke det du leter etter?