?

Soppinfeksjon i skjeden

Kvinne 21 . 31 Mars 2022
Spørsmål

Hei! Jeg lurer på om jeg kan ha fått sopp i underlivet. I et par uker har utfloden vært ganske tykk, nesten slimete som snørr. Fargen har vært fra gjennomsiktig til litt hvitaktig. Syntes at det var litt rart, men tenkte å se om det gikk over. I dag begynte det å svi og klø litt i underlivet, i tillegg til mer klumpete utflod. Kan ikke være kjønnssykdom, fordi jeg har fast partner. Lurer derfor på om det kan være sopp. Bør jeg da behandle dette raskt eller bør jeg dra til legen først. Er jo ofte en del ventetid på legetime. Har forresten hatt sopp i underlivet et par ganger tidligere, men ikke at det så lenge har vært litt annerledes utflod uten at det har klødd eller svidd. Hva bør jeg gjøre?

Kvinne (21)
Fagperson svarer
Hei

Jeg er enig med deg at dette kan være soppinfeksjon i underlivet som er ganske vanlig ubalanse i skjeden. Du kan lese mer om soppinfeksjon i legehåndboka.

Jeg råder deg å å kjøpe canesten (eller lignende) vagitorier og krem, og prøve den behandlingen først. Det er viktig at du kjøper begge deler, da kun krem vil ikke ha god nok effekt. Dersom dette ikke har effekt, så er det lurt å ta kontakt med fastlegen. 

Mvh

Fastlegen, SiO Helse

 
Finner du ikke det du leter etter?