?

Kan jeg ha fått en skade i øret etter for mye press?

Kvinne 26 . 04 Juni 2021
Spørsmål

Jeg fikk forkjølelses-like symptomer (tett i nesen, lite energi, noe rennende nese etc) og har vært syk nå i en uke (er litt tett av og til, men er ellers frisk). 2-3 dager siden så opplevde jeg at det var en veldig sterkt press/trykk i høyre øret, trykket ble så ille at jeg måtte ta smertestillende. Neste dag kan jeg ikke huske at jeg ble plaget av lyd eller press i øret, men dagen etter der igjen, altså i går, så hadde jeg øresus hele dagen. det var et svakt trykk også, men det var lyden som var verst. I dag har jeg også øresus, men trykket er verre en dagen før og jeg må nesten påstå at øresusen er verre. Jeg er veldig redd for at dette er noe som ikke vil forsvinne sien jeg aldri har opplevd å ha øresus så lenge og så ille før. Kan noe i øret ha blitt ødelagt etter den dagen med veldig mye press i øret? Kan det være forårsaket av det presset jeg føler i øret?

Kvinne (26)
Fagperson svarer
Hei

Dette høres ut som typiske symptomer på en virusinfeksjon i øvre luftveier. Slike infeksjoner kan gi plager fra både hals, nese og ører. De vil vanligvis bedres av seg selv i løpet av få dager, inntil noen få uker. Det kreves som regel ingen annen behandling enn lindring av plagene. Det kan for eksempel være smertestillende (Paracet eller Ibux typisk), hostesaft, halspastiller, varm drikke som te, kald drikke for å kjøle ned osv.

Jeg vil i utgangspunktet forvente at øresusen gradvis forsvinner ettersom du merker bedring at infeksjonen. Dersom dette ikke skulle være tilfellet så vil jeg anbefale at du bestiller en time hos din fastlege slik at du kan for undersøkt ørene.

Siden vi er i en pågående pandemi med koronavirus så er det viktig at du setter deg opp til testing og holder deg hjemme til du har fått svar og kjenner deg frisk. Ta kontakt med fastlege på telefon eller video ved behov før dette.

God bedring!

Fastlegen, SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?