?

Jeg sliter med vonde skuldre og stiv nakke. Hva kan jeg gjøre?

Kvinne 23 . 28 Mars 2020
Spørsmål

Jeg sliter med vonde skuldre og stiv nakke. Dette har jeg slitt med i mange år, men har opplevd en gradvis forverring den siste tiden i form av at skuldrene lager høye "knaselyder" når jeg beveger på dem, i tillegg til en intens, gnagende smerte. Har også enkelte ganger etter fysisk belastning opplevd å få en skarp, stikkende smerte i nakken som går raskt over (kan sammenlignes med et vepsestikk, eller som å få et elektrisk støt). Har dere noen råd om hva jeg kan gjøre med dette?

Kvinne (23)
Psykomotorisk fysioterapeut svarer
Hei

Jeg vil anbefale deg til å oppsøke en fysioterapeut. Da vil du kunne få undersøkt hva plagene dine kommer av, og utelukke skade eller annen patologi. Her vil du kunne få veiledning i tøyeøvelser for nakken, og øvelser for stabilitet og styrke rundt skulderleddet. 

Det er ikke uvanlig å kjenne på ubehag og stivhet i skuldre og nakke. Dette kan henge sammen med måten man belaster kroppen på i hverdagen, men kan også øke ved stress. Noen ganger kan vi høre både "knaselyder" fra nakke og skulderledd, dette kan ofte høres verre ut enn det er.

Jeg vil anbefale deg til å være i normal aktivitet, og legger merke til hvilke bevegelser som trigger plagene. Dette kan være nyttig informasjon ved oppstart av behandling.

Noen samskipnader har psykomotorisk fysioterapeuter. Sjekk tilbudet ved din samskipnad her. 

Vennlig hilsen

Psykomotorisk fysioterapeut

 
Finner du ikke det du leter etter?