?

Hvordan får jeg hjelp med min skade i skulder?

Mann 23 . 03 Juni 2021
Spørsmål

Hei hei, er en student på UiO som har hatt problemer med musklene i skulderen min i rundt 3 år nå. Har prøvd å fikse det med hjelp av naprapat 2 ganger iløpet av den tiden, men begge gangene måtte jeg avslutte etter 4/5 betalte timer på grunn av mangel på penger, selv med studierabatt. Lurte på om det finnes noen måte å få støtte for time eller om SiO hadde noen billige alternativer for å få behandling. Skaden oppsto mens jeg trente på Athletica mens jeg var student hvis det hjelper.

Mann (23)
Fagperson svarer
Hei

Så leit å høre om skaden i skulderen. Det er vanskelig for meg å gi deg noen konkrete råd om hvordan gå frem uten å ha undersøkt din skulder og funnet ut hva slags skade det er snakk om. Jeg vil derfor anbefale deg å bestille time hos din fastlege for dette. På denne måten får du en vurdering av skaden og konkrete råd om hvordan gå frem i din situasjon.

Generelt vil det være opptrening som er den viktigste behandlingen av skulderskader. Gjerne med veiledning av en fysioterapeut. Det er ikke lenger nødvendig med henvisning fra lege til behandling hos fysioterapeut. Du kan selv ta kontakt der su ønsker behandling.

Oslo kommune har en oversikt på sine nettsider over fysioterapeuter som har avtale, slik at du kun betaler egenandel for behandling der. Videre er det nytt av året av behandling hos fysioterapeut også inngår i opptjening til frikort.

I noen tilfeller, særlig dersom man ikke blir bedre av veiledet opptrening over tid, så vil det i noen tilfeller være nødvendig å bli vurdert av en ortopedisk kirurg med tanke på om operasjon er aktuelt. Dette vil din fastlege kunne hjelpe deg å besvare.

Håper dette var til hjelp. Lykke til!

Fastlegen, SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?