?

Hvor klør jeg i underlivet?

Kvinne 21 . 27 Januar 2020
Spørsmål

Hei! De siste ukene har jeg slitt med stikkende kløe i underlivet. Det kommer brått (ofte like etter jeg har vært på do), går over i løpet av et minutt, og skjer maks to ganger om dagen. Jeg har ikke merket noen forskjell i utfloden, det svir ikke når jeg tisser, og jeg har ikke sex så det kan ikke være en seksuelt overførbar sykdom. Hva kan det være? Har bestilt time hos legen, men siden jeg har SiO-lege får jeg ikke time før i mars. Takk på forhånd!

Kvinne (21)
Fagperson svarer
Hei

 

plagene du beskriver kan nok ha flere potensielle årsaker. Det er nærliggende å sjekke om du kan ha en urinveisinfeksjon, om du kan ha en soppinfeksjon, eller om det er tegn til irritasjon av hud og slimhinner omkring urinrøret ditt. Slik du beskriver det høres det ikke ut som om det kan være noe farlig i alle tilfeller. Etter å ha undersøkt deg vil legen du går til kunne foreslå et behandlingstiltak.

Ellers høres det ut som om det er litt lenge til du kan få en time. Oftest er det ikke så lange ventetider i SiO Helse. Du kan forsøke å ringe og snakke med sekretærene våre om en tidligere time om du har plager. Det kan da være at du kan gå til en annen lege enn den du har som fastlege om du er komfortabel med dette. 

Lykke til!

-SiO legen

Finner du ikke det du leter etter?