?

Hva kan jeg gjøre med trang og vond skjede?

Kvinne 20 . 24 Juni 2021
Spørsmål

Jeg klarer ikke ha sex, gjør utrolig vondt og klarer aldri få noe inn, selv ikke tamponger når jeg har mensen, og har også skikkelig vond mensen og noen ganger er det bare helt krise. Har søkt masse på nettet og funnet vaginisme og endometriose. Tror dere at det kan være noe av grunnen? Står det skal være kurerbart, men er usikker på om metodene deres er kurerbart for på vaginisme sto det fysioterapi og på endometriose operasjon, og jeg skjønner ikke hvordan fysioterapi skal kurere og hvorfor jeg må gjennom operasjon for det er jo veldig skummelt og hva om jeg blir steril av operasjonen! Finnes det ingen andre alternativer for trang og vond skjede? Får ellers bare opp bakterier og sopp i skjeden. Har forresten prøvd alle mulige størrelser av tampong og partnere med ulik størrelse men det har aldri blitt til noe fordi jeg får veldig vondt og klarer ikke stå i det og tror ikke skjeden utvider seg heller, heller ikke når det kommer til mensen, og under mensen får jeg ut mange klumper..?

Kvinne (20)
Helsesykepleier svarer
Hei

Dette høres ikke noe godt ut. Vil råde deg til å bestille time hos fastlegen din for utredning i forhold til menstruasjonssmertene dine. 

Angående smertene du har ved penetrering i skjeden, er det hjelp å få. Diskuter det gjerne med fastlegen din, som eventuelt kan henvise deg videre. Du kan og undersøke om din studentsamskipnad har helsesykepleier, eller oppsøke helsestasjon i din kommune. 

Legger ved en aktuell artikkel du kan lese. 

Med vennlig hilsen

Helsesykepleier

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?