?

Er mellomblødninger noe jeg burde bekymre meg over?

Kvinne 23 . 01 Mars 2021
Spørsmål

Jeg har gått på samme type p-piller i 7 år, og i det siste har blødningene endret karakter. Tidligere har jeg begynt å blø dagen etter første sukkerpille, for så å blø i tre-fire dager. De tre siste menstruasjonene har kommet veldig sent, og siste kom på den syvende sukkerpillen. I tillegg blør jeg kun én dag, og veldig lite. For ikke så lenge siden begynte jeg å blø etter en joggetur, midt i pillebrettet, og med kraftigere mensenssmerter enn jeg vanligvis har (blødde kun den dagen). Jeg har aldri hatt mellomblødninger før, og stusset derfor litt over dette. Er dette noe jeg burde bekymre meg over? Jeg vet jo at det er vanlig med litt uregelmessighet rundt menstruasjon, men jeg blir litt ekstra bekymret når det skjer etter syv år på samme pille.

Kvinne (23)
Helsesykepleier svarer
Hei

Du skriver ikke hvilke p-piller du bruker, men uansett så høres ikke dette ut som noe å bekymre seg for. Det er som oftest normalt og ufarlig med mellomblødninger med lavdoserte p-piller. Det er også normalt med korte menstruasjoner. Men dersom det er aktuelt, anbefaler jeg at du utelukker seksuelt overførbar infeksjon da småblødninger kan være et symptom. 

Om du stadig opplever mellomblødninger midt i et p-pille-brett, kan du sjekke ut om din studentsamskipnad har helsesykepleier, eller oppsøk helsestasjon i din kommune. Der vil du få god veiledning på hva som kan passe for akkurat deg. 

Om du igjen får blødning når du jogger, eller for eksempel under/etter et samleie, kan du bestille time hos fastlegen din for en sjekk. 

Med vennlig hilsen

Helsesykepleier

Finner du ikke det du leter etter?