?

Det svir i underlivet av bikinitruse

Kvinne 22 . 07 Juni 2022
Spørsmål

Hei, Det svir i underlivet hvis jeg har på bikinitruse eller tar hånden der uten å ha vasket hendene skikkelig mange ganger først. Virker liksom som underlivet er overfølsomt for bakterier. Dette er spesielt et problem nå på sommeren for jeg kan ikke vaske bikinitruser etter hvert bruk og ikke kunne skifte på stranda f.eks. Jeg har prøvd å tenke om det er psykisk og gjort avspenningsøvelser osv i tilfelle jeg bare spenner musklene og er redd for at det skal begynne å svi hver gang, men problemet oppstår igjen når jeg har på en bikini jeg har brukt før og sitter på brygga/svaberget for eksempel. Det skjer uansett om bikinitrusa er våt eller ikke, så det er ikke urinveisinfeksjon eller noe som oppstår etter bading. Har også sjekket meg for kjønnssykdommer. Vet ikke helt hva jeg skal gjøre

Kvinne (22)
Fagperson svarer
Hei

Jeg håper jeg har forstått deg riktig. Det du sier er at du er oversensitiv for badetøy plagg, uavhengig av om det er vått eller ikke. Du sier ikke noe om at du får lignende plager av vanlig undertøy. Jeg tenker derfor to tanker:

1) Kan du være allergisk/overfølsom for enkelte innholdsstoffer i badetøy? Feks nylon, polyester, spandex, lycra o.l. 

2) Kan du ha en eksem sykdom som bare blusser opp under enkelte forhold, slik som på sommeren da det er mer varmt og fuktig i skrittet i kombinasjon med plagg som puster mindre enn eksempelvis bomullstøy.

Jeg kan ikke gi deg eksakt diagnose, men anbefaler deg å ta kontakt med fastlegen din for videre undersøkelse. 

Mvh

Fastlegen, SiO Helse

 
Finner du ikke det du leter etter?