?

Jeg er altfor kåt, hva skal jeg gjøre?

Mann 21 . 07 Februar 2020
Spørsmål

Jeg er alt for kåt... hva skal jeg gjøre? Jeg vil være mindre kåt, for når jeg er kåt gjør jeg dumme ting

Mann (21)
Helsesykepleieren svarer
Hei

Det er ikke så lett å forstå hva du mener med "alt for kåt" og at du gjør "dumme ting" da det ikke står mer detaljer. Hvis det er et stort problem for deg kan det være greit å bestille time hos en helsesykepleier for samtale. Da kan dere sammen finne ut hva slags hjelp eller veiledning du trenger.

Å være kåt "hele tiden" er derimot normalt i din alder. Det ikke uvanlig å kjenne på kåthet i "tide og utide" når man er i puberteten/ung voksen. Det at du ofte blir kåt er egentlig bare et tegn på at kroppen din fungerer som den skal. Det er ikke farlig, men ja, det kan kanskje bli litt plagsomt hvis det resulterer at du tar avgjørelser du ellers ikke ville tatt, og gjør ting som du ellers ikke ville gjort. Dersom du ønsker å være mindre kåt, er det ikke så mye annet du kan gjøre enn å ikke "fyre det opp" for eksempel med å se mye porno og/eller onanere. "Ulempen" med å onanere ofte, er at hjernen gjerne vil ha mer av de gode hormonene og endorfinene som frigjøres når du gjør dette, og dermed opplever man at man blir oftere og oftere kåt. Et råd kan være å bestemme seg for en dag du skal onanere igjen. La det være noen dager fram i tid. Om du blir kåt og får lyst til å onanere tidligere enn hva du har bestemt, skal du ikke gi etter for lysten, men holde deg til den dagen du har bestemt deg for. 

Etter hvert som en blir eldre og blir helt ferdig med puberteten, vil den seksuelle energien dabbe av og bli enklere å håndtere. 

Om du ønsker det kan du bestille time hos en helsesykepleier for en samtale. Vi er vant til problemstillingen og har selvfølgelig taushetsplikt. Sjekk ut om din studentsamskipnad har helsesykepleier, eller oppsøk helsestasjon i din kommune. Der vil du få god veiledning på hva som kan passe for akkurat deg. 

Legger ved en artikkel fra ung.no som heter hva gjør at du blir kåt. Den kan være fin å lese!

 

Med vennlig hilsen

Helsesykepleier, SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?