?

Aldri fått orgasme, hva kan jeg gjøre for å ikke stoppe meg selv?

Kvinne 20 . 03 Mai 2022
Spørsmål

Hei. Jeg og kjæresten min har vært sammen en stund, bor sammen og har det veldig bra sammen. Jeg føler helt at jeg ikke klarer å prestere på sex-fronten og sliter med å komme. Jeg har aldri kommet før, heller ikke alene. Har prøvd både alene og sammen, med og uten leketøy. Har hørt at det kan kjennes ut som en «tissefølelse» rett før man kommer, og den har jeg kjent på flere ganger, men det har alltid stoppet der. Det er som om jeg setter en «sperre» som gjør at jeg ikke kommer lenger. Hvordan skal jeg klare å ikke stoppe meg selv sånn? Blir skuffet fordi jeg aldri har kommet, men er det sånn at noen bare ikke kommer?

Kvinne (20)
Fagperson svarer
Hei

Jeg vil starte opp med å si at det ikke er noe galt med deg. Du er ikke alene om å aldri hatt orgasme. Dette kan du ved hjelp av fagfolk få hjelp til, men av og til kan man også klare det på egenhånd ved hjelp av tålmodighet og øvelse. Det gjelder å knekke "orgasme-koden".  

Det viktigste for å klare dette er å bli ordentlig kjent med kroppen din. Prøv å berøre deg selv på ulike måter og kjenn etter hvordan du best liker det. Bruk et speil og se på kjønnsorganet ditt, skill kjønnsleppene så du får sett hvor klitoris er, indre og ytre kjønnslepper og skjedeinngangen. Dersom dette følsomme området blir stimulert på den måten du liker det best, kan det gi gode seksuelle opplevelser. Noen har behov for mye stimulering av klitoris med hjelp av for eksempel vibrator for å få i gang orgasmerefleksen. Finn metoder og teknikker som du liker best. Etter hvert kan kjæresten din ta del og du kan fortelle han/hun hvordan du liker at hen tar på deg. Mange underkjenner klitoris. Stimulering av klitoris er nøkkelen til enhver kvinnes orgasme. Det er grunnen til at mange jenter ikke får orgasme under vanlig samleie. Klitoris omgir skjeden, og G-punktet er en del av klitoris som ved stimulering kan gi orgasmer. 

Ofte kan fraværende orgasme skyldes for lite fokus på egen nytelse. Man tenker mer på partners nytelse, eller man tenker på helt andre ting enn sex. Da er det vanskelig å bli kåt. Hvis man ikke kjenner på opphisselse er det for de fleste vanskelig å oppnå orgasme. Det er vesentlig å være tilstede "her og nå" for å få en balanse mellom det å nyte og yte.

I utgangspunktet kan alle få orgasme, enten alene, sammen med partner -eller begge deler. Men det gjelder å slippe den til, ikke tvinge den frem.

Med vennlig hilsen

Helsesykepleier, SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?