?

Risiko og symptomer på bekkeninfeksjon etter innsetning av kobberspiral

Kvinne 18 . 17 Juli 2021
Spørsmål

Fikk kobberspiral for 1 uke siden og fikk mensen 2 dager senere. Mensen var ganske normalt. Men 2 dager etter at jeg fikk spiralen utviklet det en type smerte på venstre siden av magen rett over livmoren vil jeg tro. Smerten kommer og går men har vart i nå 5 dager. Smerten kan ga fra venstresiden av magen til og med liten del av ryggen og litt på venstre lår/ben. Utflod er også brunaktig, men lukter ikke ille, men har en forandret lukt. Har heller ikke hatt sex i denne perioden. Kan det være bekkeninfeksjon. Og hvis det er bekkeninfeksjon kan det overføres til gutten ved samleie? Testet negativt på klamydia

Kvinne (18)
Fagperson svarer
Hei

Det er økt risiko for bekkeninfeksjon (infeksjon i livmoren) den første tiden etter innsetting av kobberspiral. Hvis du får økende eller vedvarende blødninger og smerter, ved feber, magesmerter og økt utflod, bør du kontakte lege så rask som mulig da disse kan være symptomer på bekkeninfeksjon.

Bekkeninfeksjon kan være en seksuelt overførbare infeksjoner, men det kan også være en infeksjon med mikroorganismer som normalt finnes som en del av din normalflora. Som du skriver ble du testet negativ for Klamydia, og som rutiner før innsetting av spiral skal også gonoré ha blitt tatt og er negativ. På denne måten kan bekkeninfeksjon ikke være smittsom sykdom.

 

Det kan også være normalt å få menssmerter og blødning de første dagene etter at spiralen er satt inn, og noen har smerter som kommer og går et par uker etterpå. Videre kan det også være vanlig at mensen blir kraftigere og lengre enn du er vant til, og at du får sterkere menssmerter. Ofte blir mensen mindre smertefull etter noen måneder. Det er ikke vanlig å ha bivirkninger på kobberspiral utenom mensen.

 

God bedring!

 

Fastlegen SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?