?

Vil jeg få samme type bivirkning dersom jeg bytter prevensjon?

Kvinne 21 . 18 September 2020
Spørsmål

Hei. Jeg må kanskje bytte ppiller fra oralcon til noen uten østrogen. gikk tidligere på Loette, men slet med mellomblødninger så byttet. og har gått på ppiller med østrogen i mange år, hvordan vil det da bli for meg å bytte, kan jeg bli plaget med blødninger på de uten østrogen når jeg sleit med Loette? og hva er bruksforskjellen på disse ppillene og de jeg har?

Kvinne (21)
Fagperson svarer
Hei

Både Oralcon og Loette er kombinasjons p-piller. Det vil si at de både har østrogen og gestagen i seg. Mest sannsynlig er grunnen til at du fikk mellomblødninger med Loette, fordi de har lite hormoner i seg. Den vanligste hormonell prevensjon uten østrogen, er Cerazette gestagen-pille, p-stav og hormonspiral. Typiske bivirkninger med gestagen-prevensjon er blødningsforstyrrelser den første tiden, men ofte gir det seg i løpet av de første 3-4 månedene. Mange mister menstruasjonen helt med dem. 

Har du flere spørsmål om seksuell helse: Sjekk ut om din studentsamskipnad har helsesykepleier, eller oppsøk helsestasjon i din kommune. Der vil du få god veiledning på hva som kan passe for akkurat deg. 

Mvh helsesykepleier 

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?