?

Tok Yasminelle 4 timer for sent, hva skal jeg nå gjøre?

Kvinne 21 . 21 Mai 2021
Spørsmål

Hei! Har hatt uregelmessig menstruasjon og fikk anbefalt yasminelle 28. Menstruasjonen har vært stabil de 2 første brettene. Har gått på yasminelle 28 i 2 1/2 måned. Denne uka fikk jeg mensen, men de hvite- pillene begynner ikke før neste uke (1 uke for tidlig). Tok en pille 4t for sent for noen dager siden. 1. Kan dette være årsaken til hvorfor jeg får menstruasjon for tidlig? 2. Og kan man begynne rett på de hvite- pillene nå som blødningen allerede har begynt (dersom jeg gjør det, kan menstruasjonen bli uregelmessig igjen av det?)? 3. Dersom nei, er det å anbefale å hoppe over de hvite-pillene dersom mensen varer en uke? For å slippe å ha den i 14 dager? (Kan det skape uregelmessig blødning?)

Kvinne (21)
Fagperson svarer
Hei

For ordens skyld:

Du skriver at du tok dem "4 timer for sent". Vil det si 4 timer senere enn du pleier å ta dem? Eller gikk det derimot mer enn 48 timer mellom 2 piller? I så fall er det stor sjanse for at du ikke lenger er beskyttet mot graviditet. Du bør da bruke kondom i tillegg de neste syv dagene. Hvis du har hatt samleie de siste syv dagene anbefales det at du tar nødprevensjon i tillegg. Ta gravidtest om 3 uker. 

1) Ja, det kan være derfor du begynte å blø tidligere. Yasminelle er en lavdosert p-pille, så for noen skal det ikke mer til enn 4 timer senere enn normalen, før blødningen begynner. 

2) Du må ta minst 21 aktive p-piller før du tar en pause på max 7 dager. 

3) Vil råde deg til å ta pauseuken, så du kan starte "med blanke ark" ved oppstart nytt brett. 

Dersom du ønsker å kunne hoppe over menstruasjoner, kan du vurdere å bytte til Yasmin som er "storesøsteren" til Yasminelle. Den er det litt mer østrogen i, noe som gjør det enklere å styre mensen selv. 

Med vennlig hilsen

Helsesykepleier, SiO Helse

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?