?

Hvordan påvirker p-piller syklusen?

Kvinne 21 . 14 September 2020
Spørsmål

Jeg går på Ppiller for første gang i mitt liv. Jeg er veldig vant til å forholde meg til mensen(syklusen) og vet stort sett hvor jeg er i syklusen min, noe som jeg har problemer med nå. Det jeg lurer på er hvordan påvirker ppiller syklusen. Går jeg fortsatt igjennom alle "stegene" i syklusen bortsett fra at jeg ikke får eggløsning? Denne uken har jeg hatt typiske PMS plager, men jeg får jo ikke mensen nesten uke

Kvinne (21)
Helsesykepleier svarer
Hei

P-piller virker først og fremst ved at hormonet gestagen hindrer eggløsning. Du skriver ikke hvilke p-piller du bruker, men vanligvis får man en blødning når man tar de hormonfrie pillene. Denne blødningen er uansett ikke en normal mens, og det er ikke farlig å utsette denne ved å hoppe over pillefri uke.

Dersom du har plagsomme bivirkninger med p-pillene du i dag bruker, vil jeg råde deg til å bestille time hos helsesykepleier. Sjekk ut om din studentsamskipnad har helsesykepleier, eller oppsøk helsestasjon i din kommune. Der vil du få god veiledning på hva som kan passe for akkurat deg. 

Med vennlig hilsen

Helsesykepleier, SiO Helse

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?