?

Er det farlig om jeg glemmer èn p-pille?

Kvinne 22 . 07 April 2021
Spørsmål

Hei, jeg er en jente som går på Yasminelle for å få regelmessige menstruasjon, jeg er jomfru og bruker dog ikke Yasminelle som prevensjon. Jeg tar alltid pillene mine k 6:20 om morningen. Idag tror jeg og at jeg tok dem til samme tid, men jeg hadde en slitsom dag igår og måtte opp tidlig i dag også. Jeg gikk inn på badet og kom på «jeg må ta pillene», men når jeg kom tilbake så hadde jeg jo tatt den fordi onsdagens pille var der. Om jeg feks hadde mista den på gulvet så ville jeg jo ha hørt det, så jeg tror jeg tok den men at det bare «glapp» ut av hodet mitt. Jeg lurer på: kan blødning forekomme? Altså jeg tror 90% at jeg tok pillen men at det glapp ut,men er det farlig om jeg «glemmer» en dag? Som sagt, jeg har ikke samleie med noen så beskyttelse mot gravididet er ikke et problem.

Kvinne (22)
Fagperson svarer
Hei

Du kan ta det helt med ro. Om p-pillen falt på gulvet og du ikke tar den i dag, gjør det ingenting. Dersom du skulle få en liten blødning av den grunn, er det helt ufarlig.

Hadde du brukt Yasminelle som prevensjon, er du trygg mot graviditet så lenge det ikke går mer enn 48 timer mellom to p-piller. 

Med vennlig hilsen

Helsesykepleier, SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?