?

Er alltid sulten, skyldes det p-pillene?

Kvinne 19 . 29 Oktober 2020
Spørsmål

Hei! Før gikk jeg på cerazette og det funket supert i to år helt til jeg plutselig fikk veldig mensensmerter av de. Så jeg byttet til loette som jeg har gått på et halvt år nå. Jeg har aldri hatt et problem med vekt, men føler meg alltid sulten for tiden og sliter med å bli mett. Kan dette være på grunn av pillene og er dette en grunn til å bytte piller?

Kvinne (19)
Fagperson svarer

Hei

Takk for spørsmålet ditt!

Det er ikke godt å si om det skyldes p-pillene at du alltid er sulten og sliter med å bli mett. Det kan være flere årsaker til sulten din som ikke handler om  p-pillene. I puberteten/ung voksen-alder utvikler kroppen seg. Noen ganger trenger kroppen mer mat enn andre ganger. Andre grunner til økt appetitt kan være at du har det godt, kanskje fått deg kjæreste? Da er det flere som får såkalte "kosekilo". Jeg vil råde deg til å fokusere på å spise sunn og næringsrik mat når du er sulten. Mat som metter godt og lenge er bra!

Før du evt slutter på Loette, vil jeg råde deg til å bestille time hos helsesykepleier ved SiO helse for prevensjonsveiledning, så kan dere sammen finne annen prevensjon som passer best for deg.  

 

Med vennlig hilsen

Helsesykepleier, SiO helse

 

Finner du ikke det du leter etter?