?

Burde jeg slutte på p pillene for å la ting bli normalt igjen?

Kvinne 26 . 16 Juni 2021
Spørsmål

Hei, jeg har gått på p piller (oralcon) i flere år og har mange ganger hoppet over mensen uten noe problem eller mellomblødninger. I 2021 har jeg ikke hoppet over noe, men de tre siste månedene når jeg har hatt pillefri har det vært litt merkelig. Først fikk jeg ikke mensen i det hele tatt, andre gangen fikk jeg bare litt brun utflod siste pillefrie dagen og første dagen på nytt brett, og tredje gangen var det litt brunt utflod i fire dager bare. Nå er jeg halvveis på nytt brett og det har kommet ut svarte slimklumper en gang per dag de siste tre dagene. Jeg har også mensensmerter, noe jeg ofte kan få midt i pillebrettet, men jeg har aldri hatt mellomblødninger tidligere.. Skriver på master og sitter mye stille på stol og er veldig stresset, kan dette være årsaken til alt dette? Eller burde jeg slutte på p pillene for å la ting bli normalt igjen?

Kvinne (26)
Helsesykepleier svarer
Hei

Nei, jeg vil ikke råde deg til å slutte på Oralcon dersom du trenger prevensjonen. Jeg vil heller råde deg til å fortsette med å hoppe over menstruasjoner som du gjorde tidligere, du trenger ikke den pillefri uken hver måned.

Dersom det er aktuelt, bør du utelukke seksuelt overførbar infeksjon (soi). Symptomene på soi kan ofte være diffuse, så derfor er det alltid lurt å utelukke det når noe forandrer seg.

Det kan også være lurt å utelukke graviditet, for sikkerhetsskyld, dersom du har glemt en p-pille siste tiden, 

Har du flere spørsmål om seksuell helse: Sjekk ut om din studentsamskipnad har helsesykepleier, eller oppsøk helsestasjon i din kommune. Der vil du få god veiledning på hva som kan passe for akkurat deg.

Med vennlig hilsen

Helsesykepleier

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?