?

Blødning utenom sukkerpillene med Yasminelle, er det grunn til bekymring?

Kvinne 22 . 04 Februar 2021
Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 22 år, og jeg har gått på Yasminelle 28 siden 2018 pga uregelmessig mens. Jeg er veldig fornøyd og har aldri hatt noen bivirkninger. Jeg tar selvfølgelig sukkerpillene også, siden jeg vil ha mensen. Jeg fikk mensen for cirka 10 dager siden og det varte som vanlig i 4-6 dager. Når jeg var på toalettet for å tisse for to dager siden, var det litt blod på papiret. Det var så vidt synlig. Jeg tenkte ikke særlig over det(det har hendt noen få ganger før at det har vært sånn på papiret, men veldig korte perioder og da også ca en uke etter at mensen er ferdig). Idag hendte det igjen, og da var det litt mindre mengde blod på papiret enn den typen det pleier å være når jeg har mensen på sukkerpille-uka. jeg ble ganske bekymret. Har time hos gynekologen om en måned, men burde jeg dra tidligere? Jeg er jomfru, så graviditet er utelukket. Jeg tar pillene til nesten samme tid hver dag (+-1 time). Og har ikke glemt å ta noen piller. Eller kan det være urinveisinfeksjon feks?

Kvinne (22)
Fagperson svarer
Hei

Slik du beskriver det, trenger du ikke å bekymre deg. Det er ikke godt å si hva den lille blødningen skyldes, men det høres ikke ut som det er grunn til å fremskynde gynekologtimen av den grunn. Yasminelle er en lavdosert p-pille, dvs at det er lite hormoner i dem. Det kan være derfor du blør litt. 

Men så lenge det ikke er mistanke om verken graviditet eller seksuelt overførbar infeksjon, er det høyst sannsynlig ingen grunn til engstelse.

Ved en urinveisinfeksjon har man gjerne flere symptomer, som svie ved vannlating og hyppig vannlating. Dersom du har det, kan du få sjekket det ut hos fastlegen din. 

 

Med vennlig hilsen

Helsesykepleier, SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?