?

Blødning etter samleie, bør jeg sjekke det opp?

Kvinne 21 . 02 Mai 2022
Spørsmål

Hei! Jeg pleier å ta to p-pillebrett om gangen. Går på Melleva og har gjort det i snart rundt fire år. En uke inn i brett nr. 2 begynte jeg å blø. Tok derfor pausen fra pillene og hadde mensen. En uke inn i nytt brett etter mensen fikk jeg en kort blødning. Nå en uke igjen av samme brett fikk jeg en ganske stor blødning etter samleie, hvor det i etterkant har vært litt blødning gjennom hele dagen. Har fast partner, så er ikke kjønnssykdom. Blir litt bekymret av dette. Føler jeg kan ha en liten tendens til å blø etter samleie, men det er en stund siden jeg har blødd etter samleie. Bør jeg sjekke opp dette på noen måte og hvor lenge kan jeg se det ann?

Kvinne (21)
Helsesykepleieren svarer
Hei

Blødning etter samleie kan ha mange årsaker, men det skyldes i de fleste tilfeller uskyldige eller ufarlige småskader i slimhinnen. Sporadiske småblødninger etter samleie behøver vanligvis ikke å undersøkes hos lege, men ved gjentatte hendelser er det imidlertid fornuftig å få gjort en gynekologisk undersøkelse. 

Har du flere spørsmål om seksuell helse: Sjekk ut om din studentsamskipnad har helsesykepleier, eller oppsøk helsestasjon i din kommune. 

 

Med vennlig hilsen

Helsesykepleier

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?