?

Kan jeg få sovemedisiner i SiO helse?

Kvinne 19 . 16 Januar 2020
Spørsmål

Kan psykologene og behandlerne i SiO Helse skrive ut medisiner? Jeg skulle gjerne hatt noe som kan hjelpe med å sove om natten. Så hvis jeg bestiller time og psykologen/behandleren er enig i at det kan være hensiktsmessig, kan jeg få det med en gang da?

Kvinne (19)
Psykologen svarer
Hei!

Kort fortalt: Psykologer kan ikke skrive ut medisiner, det er det kun leger som gjør. Jeg anbefaler at du kontakter fastlegen din for spørsmål om medisiner. 

Lengre fortalt: i SiO Psykisk Helse er de fleste behandlerne psykologer. Leger med spesialisering innen psykiatri (den medisinskfaglige tilnærmingen til psykiske lidelser) kalles også "psykiatere" (som mange forveksler med "psykologer") og har ofte mer spesialisert kunnskap om psykofarmaka enn andre leger.

Det jobber noen få psykiatere som behandlere i SiO Psykisk Helse og disse kan involveres dersom det vurderes aktuelt å benytte medikamentell behandling. Vanligvis vil det imidlertid være mer nærliggende å få skrevet ut medikamenter fra annen lege, fortrinnsvis fastlege (som typisk har spesialisering innen allmennmedisin, ikke psykiatri), med eller uten samarbeid med psykolog/behandler ved SiO Psykisk Helse. 

Jeg kan også nevne at sovemedisiner som regel bare anbefales ved kortvarige søvnvansker. Om du sliter med søvn over tid så finnes det mye kunnskap om hvilke type endringer av vaner og atferd som kan hjelpe på sikt! Spør gjerne fastlegen om det. Jeg vil også tipse ressurser og selvhjelp for søvn.

Her kan du lese mer om gode råd for bedre søvn

Vennlig hilsen og håper du får sove bedre!

Psykologen

 

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?