?

Kan jeg få attest for å kunne trene under koronapandemien?

Kvinne 30 . 16 Mars 2021
Spørsmål

Hei, Min psykiske helse har blitt utrolig dårlig etter korona, og jeg skulle så gjerne hatt dokumentasjon på at jeg kunne trene. Føler dette ville hjulpet meg ekstremt mye. Er det mulig å få det av dere dersom jeg bestiller time, eller kan man bare få dokumentasjon ved skader?

Kvinne (30)
Fagperson svarer
Hei

Slik situasjonen er nå er det strenge føringer fra Oslo kommune som vi må forholde oss til. "Treningssentre og innendørs idrettsanlegg skal holdes stengt for alle aldersgrupper. Det gjøres unntak for opptrening og rehabilitering som tilbys individuelt på treningssentre." Det må da foreligge en spesifikk medisinsk tilstand med et planlagt treningsprogram, for at det skal være grunnlag for å skrive en attest. Samt at dette ikke kan utføres hjemme eller utendørs.

At det er gunstig med trening for fysisk og psykisk helse er ikke nok dessverre. Myndighetene argumenterer da med at fysisk aktivitet må foregå utendørs (sykling, gåtur, ski osv.) av hensyn til smittevern.

Forstår at det er en vanskelig tid, og det er klart at både du og mange andre vil ha god nytte av trening. Her gjelder det å være kreativ og finne løsninger med fysisk aktivitet hjemme eller ute. Kanskje man kan ta kontakt med en venn og møtes til trening ute med god avstand?

Fastlegen, SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?