?

Jeg har trang forhud, er det noe jeg bør få gjort noe med?

Mann 20 . 20 Oktober 2021
Spørsmål

Jeg har trang forhud å sliter med å dra forhuden over penishodet når den er stiv. Det går av og til, men det er litt ubehagelig. Det har vært sånn hele livet, men har bedret seg noe de siste årene. Er dette noe jeg bør ta tak i og eventuelt fått gjort noe med, eller er det noe jeg kan leve med resten av livet? Har litt høy terskel for å ta opp dette med andre, så setter pris på dette tilbudet.

Mann (20)
Fagperson svarer
Hei

Trang forhud (fimose) kan være både medfødt eller noe du får i løpet av livet. Fimose er betegnelsen på trang forhud som ikke kan trekkes tilbake over penishodet. Tilstanden er et vanlig fenomen hos barn, og den bedrer seg med årene hos de aller fleste.

Dersom trang forhud gir deg smerter når du for eksempel forsøker å trekke forhuden tilbake for å vaske penishodet, eller når du onanerer eller har andre former for sex, kan du ta kontakt med fastlegen din eller helsestasjon for ungdom som kan vurdere om det er indikasjon for behandling.

En lege vil kunne vurdere om stereoidsalve kan brukes som behandling, eller om huden kan løsnes opp ved å legge et lite snitt i forhuden. Et snitt i forhuden kalles dorsal spalting, og inngrepet vil la mesteparten av forhuden være igjen.

Med vennlig hilsen

Helsesykepleier, SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?