?

Antistoffprøve før vaksine i SiO

Kvinne 24 . 23 November 2021
Spørsmål

Hei, jeg lurte på om det koster noe for antistoff-prøve som student hvis jeg vil sjekke om jeg har hatt corona? Jeg forhørte meg med min vanlige fastlege (ikke sio) og han sa det vil koste rundt 700-800kr. Er det billigere gjennom Sio sin fastlege? Jeg har en disposisjon kalt leiden mutasjon som vil si at jeg har større sjans for å få blodpropp. Derfor har jeg ikke tatt vaksinen enda, men jeg tror at jeg har hatt corona for ca et halvt år siden. Jeg vurderer nå å ta vaksinen med de bivirkningene den kan medføre som f.eks. sterke blødninger hos kvinner.

Kvinne (24)
Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål.
Fagperson svarer
Hei

Antistoffprøve (serologi) før vaksinering dekkes av det offentlige og du betaler derfor ikke mer enn for en vanlig legetime (egenandel med blodprøve, ca 300 kroner), uansett om du har fastlege hos SiO eller ikke. Det er viktig at blodprøven tas før man setter første vaksinedose, ellers vil den ikke kunne tolkes/registreres. Hvis den viser at du har gjennomgått korona vil det være nok med en dose for å bli regnet som fullvaksinert.

En av fordelene med å ha fastlege hos SiO Helse er at man kan få dekket egenandeler over 350 kroner per år ved å søke om refusjon.

Det er for øvrig helt trygt for personer med Faktor V Leiden-mutasjon å ta vaksinene for korona som er godkjent i Norge.

 

Med vennlig hilsen
Fastlegen, SiO Helse
Finner du ikke det du leter etter?