?

Jeg er forelsket i kompisen min. Var det riktig å kutte kontakten med han?

Kvinne 25 . 19 November 2020
Spørsmål

Jeg synes denne perioden er svært vanskelig. For noen uker siden måtte jeg avslutte en relasjon fordi jeg hadde følelser, mens han er i et forhold. Våres relasjon ble fort veldig nær og åpen, noe ingen av oss har opplevd før og vi begge ble overrasket over. Han er absolutt noen jeg ønsker å ha i livet mitt, men det ble for vanskelig og komplisert for oss begge akkurat nå. I tillegg er det jo ny lockdown i Oslo, som ikke gjør ting lettere. Jeg bor for meg selv og er dermed også mye alene. Jeg har noen få personer jeg møter i ny og ne, i tillegg til at jeg har en 30% stilling hvor jeg møter gode kollegaer. Likevel kan det gå dager uten at jeg møter noen. Det har fått meg til å stille spørsmål ved den avgjørelsen om å kutte kontakten med kompisen min, da vi mest sannsynlig hadde hatt daglig kontakt og vært med hverandre jevnlig. Hva burde jeg gjøre? Burde jeg kontakte han og starte på nytt? Eller er det best på sikt at vi ikke har kontakt da jeg har følelser og han er i et forhold?

Kvinne (25)
Sosionom svarer
Hei

Dette var et vanskelig spørsmål, men jeg skal forsøke å gi deg noen tilbakemeldinger som kanskje kan være til hjelp. 

Jeg vil oppfordre deg til å vektlegge hva du ville gjort dersom det ikke hadde vært lockdown. Situasjonen med ny nedstenging er vanskelig, men slik du forklarer deg virker valget ditt gjennomtenkt og det er kanskje basert på de verdiene som du opplever er viktige for deg.

Det er forståelig at du ønsker kontakt med kompisen din og et brudd som dette høres vondt ut. Men det er kanskje nyttig å tenke over om det å gjenoppta kontakten er er verdt det, i det lange løp, eller om dette er en løsning på et "midlertidig" problem som du kanskje vil angre på senere.  

Jeg vil råde deg til å fortsatt holde kontakt med de du har rundt deg av venner og kolleger. 

Hvis du ønsker noen å snakke med om situasjonen du står i kan du undersøke tilbudet ved din samskipnad. 

Jeg ønsker deg lykke til.    

Vennlig hilsen

Sosionomen

Finner du ikke det du leter etter?