?

Kan foreldrene mine nekte meg å dra på besøk til kjæresten?

Kvinne 22 . 13 April 2021
Spørsmål

Hei, jeg er førsteårsstudent og bor hjemme med foreldrene mine. Jeg har valgt å bo hjemme for å spare penger og pendler til studiested. Jeg bare lurte på om foreldrene mine kan nekte meg å dra på besøk til kjæresten min og dra på middag hos foreldrene hans. I det siste har spesielt pappa vært skikkelig sur på meg over det og mener at jeg driter i dem og gjør som jeg vil. Men, jeg er såpass gammel at jeg kan gjøre det jeg vil. Vil jeg henge med kjæresten så tenker jeg det er greit. Han jobber man-lør hver uke og søndag er den eneste dagen vi har sammen. Pappa synes dette går over stokk og stein og han mener jeg ikke bryr meg om deres meninger lenger. Han mener han alltid har rett og han sier at en gang kommer svigerforeldrene mine til å kutte meg ut fordi de kommer til å bli lei av meg. Men, det er de som inviterer meg og jeg synes det er mye koseligere å være hos dem enn hos min egen familie hvor jeg får kjeft hver gang jeg kommer hjem. What to do?

Kvinne (22)
Klinisk sosionom svarer
Hei

Dette høres ut som en skikkelig vanskelig og kjip situasjon! Foreldrene dine kan jo ikke nekte deg å dra på besøk til kjæresten din - du er 22 år gammel, og gammel nok til å bestemme selv. Å være på besøk hos kjæresten sin en gang i uken høres ikke mye ut, og jeg tror du har helt rett i at svigerforeldrene dine inviterer deg fordi de syns det er hyggelig å ha deg på besøk.
 
Er det pga koronasituasjonen at foreldrene dine ikke vil du skal besøke ham? Det er jo mange restriksjoner om dagen, og det kan hende at de er stresset med tanke på smitte. Det er noe du eventuelt kan spørre dem om.
 
Du skriver at du heller vil være hos kjæresten din enn hjemme, siden du får mye kjeft av pappa. Har du forsøkt å snakke med foreldrene dine om hvordan du opplever dette? Du skriver at faren din sier du "driter i dem og gjør som du vil" - kan det være slik at han kanskje synes det er litt vanskelig at du holder på å bli voksen? Kan det være faren din er litt lei seg over at du så tydelig heller vil være hos kjæresten din enn hjemme hos dine egne foreldre? Hvordan ville det være for deg om du inviterte kjæresten hjem til deg på søndagsmiddag, så kunne han blitt bedre kjent med dine foreldre - ville dette gjøre det bedre tror du? 
 
Det kan også hende tiden er moden for å flytte hjemmefra selvom det vil koste litt penger? Ved å flytte hjemmefra slipper du å forholde deg til dine foreldres meninger i så stor grad. 
 
Jeg håper du får til å snakke med foreldrene dine om hvordan du opplever denne situasjonen, og at dere finner ut av det! 
 
Lykke til!
Vennlig hilsen klinisk sosionom
Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?