?

Jeg er klar for barn, men ikke samboeren min - hvordan få han klar?

Kvinne 24 . 26 November 2020
Spørsmål

Jeg har veldig lyst på et barn og har ønsket det veldig lenge. Jeg føler meg klar og har vært i et stabilt forhold i 5 år nå. Samboeren min er ikke helt klar for barn enda og vet ikke når han blir det. Hva kan jeg gjøre for å få han til å bli klar?

Kvinne (24)
Klinisk sosionom svarer
Hei!

Du er klar for å få barn snart, men samboeren din er ikke klar. Dette er noe mange par kan oppleve, og en ganske vanlig problemstilling. Det er dessverre ingen enkel løsning på dette spørsmålet. Det er vanskelig for mange å si noe om når man blir klar for å få barn. Det kan oppleves frustrerende for den som er klar, samtidig som det ikke går an å tvinge noen til å bli klare. Det å få barn sammen er en av de største avgjørelsene man tar i livet, og det er viktig at begge parter er enige før det skjer.

Du spør om hva du kan gjøre for å få han til å bli klar. Det viktigste rådet jeg kan gi, er at dere må snakke sammen. Temaer som kan være nyttige å snakke om er hva han tenker om det å få barn, hva han tenker om det praktiske og følelsesmessige rundt det å bli far, om han har bekymringer knyttet til det og så videre. Det mest grunnleggende dere må gjøre er å kommunisere åpent rundt spørsmålet.

Vennlig hilsen klinisk sosionom

Finner du ikke det du leter etter?