?

Jeg er en gutt som er forelsket i ei venninne som er gay - hva gjør jeg?

Mann 22 . 10 Januar 2022
Spørsmål

Jeg går rett på sak. Jeg er delvis forelsket i ei venninne av meg. Det kommer å går, men i perioder er det sterke følelser som konfronterer hverandre og kaster seg rundt innvendig. Hvorfor ikke bare si hva du føler?, tenker du. Det er ikke så lett hun er gay. Puslespill brikkene våres passer ikke sammen. Hvis man skal si det på en klønete måte. Jeg vet at hun hovedsaklig r keen på kvinner(helt Forståelig). Men av og til får jeg mistanken om at det likevell er en mulighet der. Hun er også av den introverte typen og det har tatt en lang tid bare å bli kjent med hu å bryte ned noen murer, det er derfor jeg er så redd for å ødelegge noe. Nå har det begynt å haste. Dette er siste semestret vi har sammen før vi drar ut på nye veier. Jeg er i villrede Mvh gutt med kjærlighets smerter av og til

Mann (22)
Sosionomen svarer
Hei, 
Det høres ut som en frustrerende situasjon med mye usikkerhet knyttet til både dine egne og din venninnes følelser – i tillegg til at du nå kjenner på tidspresset. 

Du skriver at du kan få en mistanke om at det likevel kan være en mulighet der, samtidig som du er redd for å ødelegge et vennskap som det har tatt lang tid å bygge opp. Det er forståelig at det kan være skummelt å skulle snakke med henne om dine følelser, men det høres også ut som det er slitsomt for deg at situasjonen er så uavklart som nå. Det kan gi opphav til bekymringer, grublerier, umøtte følelser og tapte muligheter.

Dersom du skulle bestemme deg for å prate med henne, kan du presisere at du setter svært stor pris på vennskapet deres, og at det derfor er ekstra vanskelig for deg å ta opp dette da du gjerne vil beholde vennskapet. En annen mulighet kunne kanskje være å undersøke hennes interesse på en indirekte måte, ved for eksempel å spørre henne om hun så for seg et kjærlighetsforhold til en gutt?

Kjærlighetssmerter er noe vi i rådgivertjenesten snakker med mange studenter om, hvis du ønsker det kan du undersøke samtaletilbudet ved din samskipnad.

Vennlig hilsen Sosionomen i SiO Helse

 
Finner du ikke det du leter etter?