?

Jeg blir sjalu og lei meg i forholdet, hvordan kan jeg få det bedre?

Kvinne 23 . 13 April 2021
Spørsmål

Hei, jeg er så klengete på kjæresten min og blir sjalu og lei meg ofte. Han er en god kjæreste, men jeg finner alltid noe å være trist over eller sint. Når dette skjer kan jeg ikke hjelpe meg selv, så jeg lurer på hva jeg kan gjøre for å hjelpe meg selv?

Kvinne (23)
Klinisk sosionom svarer
Hei

Det høres ut som at du har det vanskelig. Du skriver at du har en god kjæreste, men at du allikevel ofte blir lei deg, sjalu og sint. Av og til er det slik at selv med verdens beste kjæreste så kan man ha det kjipt i forholdet. Ofte kan det da være at man selv sliter med noe som ikke nødvendigvis handler om relasjonen. Kanskje er det også slik for deg? Eller er det noe i kjæresteforholdet ditt som gjør at det er vanskelig?

Det er uansett modig av deg å anerkjenne følelsene dine og ønske å jobbe med dem. Her er noen tips du kan prøve ut for å hjelpe deg selv:

Reflekter Over Følelsene Dine

  • Forstå Årsakene: Prøv å forstå hva som ligger bak sjalusien og klengingen. Er det usikkerhet, tidligere erfaringer, eller kanskje frykt for å miste noen du er glad i?
  • Anerkjenn Følelsene: Det er helt normalt å føle seg usikker eller sjalu innimellom, men måten vi håndterer disse følelsene på kan gjøre en stor forskjell.

Kommuniser Åpent

  • Snakk med Kjæresten Din: Del dine følelser og bekymringer på en rolig og konstruktiv måte, der du tar eierskap til at dette er dine følelser, og ikke nødvendigvis noe han gjør galt. 
  • Sett Grenser Sammen: Diskuter hva som er akseptabelt for dere begge i forholdet når det gjelder tid sammen og tid fra hverandre, samt hvordan dere kommuniserer med andre.

Arbeid med Selvtilliten

  • Selvutvikling: Engasjer deg i aktiviteter som styrker din selvtillit og selvfølelse. Dette kan være hobbyer, sport, eller å lære noe nytt.
  • Selvstendighet: Prøv å finne glede i å gjøre ting alene eller med venner, utenfor forholdet. Dette kan hjelpe deg med å føle deg mer uavhengig og mindre avhengig av kjæresten din for din egen lykke.

Lær Håndteringsteknikker

  • Pusteteknikker og Mindfulness: Når du føler sjalusien eller behovet for å klamre deg på, ta et øyeblikk til å puste dypt og sentrere deg selv. Mindfulness-øvelser kan også hjelpe deg å holde deg rolig og klar.
  • Test alternative tolkninger: Prøv å omformulere negative tanker til mer positive eller nøytrale. For eksempel, i stedet for å tenke "Han snakker med noen andre, han liker meg ikke," prøv "Han er sosial, noe som er en kvalitet jeg beundrer hos ham."

Søk Støtte

  • Snakk med Venner eller Familie: Å dele dine følelser med noen du stoler på kan gi deg en nytt perspektiv.

Husk at det å jobbe med sjalusi er en prosess som tar tid. Det er viktig å være tålmodig med deg selv og anerkjenne små fremskritt på veien. Du er ikke alene, og det finnes alltid måter å forbedre seg selv og forholdet på.

Vennlig hilsen klinisk sosionom

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?