?

Blitt arveløs etter å ha kommet ut som bi til foreldrene mine

Mann 24 . 11 November 2019
Spørsmål

Det har vært et vanskelig år med flere belastende hendelser, og så har jeg blitt arveløs, i mangel på et bedre ord, etter å ha kommet ut som bi til mine foreldre. Nå nærmer det seg jul og jeg lurer på hva jeg skal gjøre? Hvor skal jeg henvende meg for å få hjelp til å takle alt dette?

Mann (24)
Psykolog og sosionom svarer
Hei

Så fint at du har kommet ut til foreldrene dine. Det var tøft gjort! Mange studenter forteller oss at det var krevende for dem og at de var redde for konsekvensene. Å faktisk bli gjort helt arveløs beskytter heldigvis loven deg fra i de fleste tilfeller, men foreldre kan ha reaksjoner som kan være truende på flere måter. Vi har møtt mange studenter som har hatt glede av å engasjere seg i organisasjoner som Skeiv Ungdom eller Skeivt studentforum for hjelp og støtte under en utfordrende prosess med foreldrene sine. Flere har også nytte av å snakke med venner og medstudenter om det som er vanskelig.

Du beskriver i tillegg flere andre belastende hendelser, og det høres ut som du har hatt et fryktelig vanskelig år. Jul er en tid der vansker og vonde følelser knyttet til familien og andre sosiale forhold gjerne blir ekstra tydelige, så det er forståelig at du har behov for hjelp. Hva du konkret skal gjøre er det imidlertid vanskelig å gi deg et godt svar på uten å involvere deg mer i prosessen det er å finne svar. 

Din livssituasjon virker å ha innebære flere problemstillinger, og vi tror det kan være nyttig for deg å kontakte samtaletilbudet i din samskipnad for å finne nærmere ut av hvordan du kan takle disse. 

Vennlig hilsen psykologen og sosionomen

 

 
Finner du ikke det du leter etter?