?

Hvordan skal jeg få meg gode venner i Oslo?

Mann 21 . 01 November 2021
Spørsmål

Hei, Jeg er student, og sliter med det sosiale. jeg har hele høsten prøvd å bli venner med folk, ta initiativ til å samle folk til noe for å skape en gjeng, men jeg føler ingen orker. Jeg tror mange har felleskap fra før av her i Oslo, mens jeg kommer utenfra, og sliter med å finne min gruppe mennesker. To måneder har gått, og jeg er like langt som i starten. Ingen av de jeg har blitt kjent med møter lenger opp i forelesninger. hvordan skal jeg få meg gode venner hvis jeg aldri ser dem? jeg prøver å være mer aktiv i foreningslivet, men jeg føler det ikke er så enkelt heller. for ofte har folk funnet sin gruppe gjennom klassekamerater (se over) og det formes ikke noe fellesskap nødvendigvis rundt foreningslivet, er min erfaring. jeg kjenner jeg er ensom og stressa over at jeg ikke har fått venner ennå, og sliter med å sove over det. Jeg ligger med en klump i magen som sliter meg. jeg møtte ei jente som jeg tror har mistet interessen fordi jeg ikke har venner, som gjør alt verre.

Mann (21)
Fagperson svarer
Hei

Du beskriver noe som veldig mange henvender seg til oss med. Jeg hører at du har gjort en kjempeinnsats i dine to måneder som student i Oslo, og forstår at det er frustrerende at det ennå ikke har gitt uttelling.

Noen er heldige å finne nye venner i fadderuka / de første månedene, men det er faktisk ganske få. Spør du eldre studenter, vil jeg tippe mange svarer at det tok ett år, minst, før man følte seg som en del av en vennegjeng.. 

Det er kanskje demotiverende for deg, men det er ment som en oppmuntring, ikke mist håpet! Det er ikke deg det er noe galt med, det tar bare tid å finne de rette menneskene. Det er viktig at du støtter deg selv i denne ensomme tiden, med "heiarop" heller enn selvkritikk.

Har du hørt om Semester med nye venner? Det er en sosial møteplass for studenter. Du melder deg på og blir spleiset sammen med andre studenter med like interesser. Kanskje det er verdt et forsøk? Det gjelder å fortsette å  prøve ut nye ting den kommende tiden. Hvis foreningen du er med i ikke stiller til forventingene, hva med å teste en annen? Hva med en lagidrett eller andre aktiviteter i OSI idretten? Det er lurt å forsøke å velge en aktivitet som møtes ofte. Det øker sjansen for å bli bedre kjent.

Fortsetter du letingen, vil du med stor sannsynlighet finne både venner og kjæreste! Husk å være en god venn mot deg selv nå som du trenger en venn. Hvis klumpen i magen og søvnproblemene ikke går over, må du gjerne ta kontakt med en rådgiver i SiO for noen å snakke med.

Legger ved en artikkel til deg som har tips til flere nettsider/apper for hvor man kan møte nye venner. 

Vennlig hilsen

Klinisk sosionom i SiO Helse

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?