?

Ensom og lei av studier på zoom

Mann 20 . 09 Februar 2021
Spørsmål

føler at jeg ikke har noen. bor i kollektiv med 4 andre og de er de eneste jeg har sett om dagen. de vennene jeg har som også bor i oslo har jeg ikke fått henge med siden August og de blir bare hardere og hardere, føler jeg ikke har noenting og skolearbeidet blir bare værre og værre er dritt lei av zoom og vet ikke om jeg klarer mer av dette.

Mann (20)
Psykolog svarer
Hei

Takk for at du tar kontakt og sier noe om hvordan du har det. Det er et viktig skritt! Denne pandemisituasjonen er svært krevende å stå i, særlig for unge studenter som skal gjøre mye nytt for første gang, bli kjent med medstudenter, få nye venner og etablere nye studievaner. Det er en svært sårbar situasjon og det er lett å forstå at du er lei. Du sier at du ikke vet om du orker mer av dette, noe som gjenspeiler hvor oppgitt du er, og kanskje kjenner du også på håpløshet? Det kan være du henger etter med studiearbeidet, og at du til og med vurderer å gi opp studiene? 

Jeg håper du heller tar kontakt med noen som kan hjelpe deg! Jeg anbefaler deg å ta kontakt med din samskipnad. Motgang er som både du og jeg vet, en del av livet og noe ingen av oss slipper unna. Ofte kjennes det meningsløst og urettferdig. Fortell også andre rundt deg om hvordan du har det. Søk råd og støtte hos familie og gjerne også hos venner. Situasjonen vil forandre seg, og du vil heller ikke ha det på samme måte hele tiden framover. Noen ganger trenger vi råd og støtte og hjelp for å orke å holde ut til det blir bedre. Det virker som om du er i en sånn situasjon nå.

NB! Hvis jeg har tolket spørsmålet ditt feil, og det står om livet så ring legevakten på 116 117 eller nødnummer 113.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Psykologen

Finner du ikke det du leter etter?