?

Normalt å gå fra å være så sikkert i forholdet til å bli veldig usikker?

Kvinne 26 . 14 Mai 2021
Spørsmål

I det siste så har jeg lagt merke til at jeg er mindre sikker på om jeg ønsker en framtid (giftemål, barn) med samboeren min. I begynnelsen var jeg veldig klar og fantaserte mye om det å få barn sammen, at han fridde osv. Jeg så for meg at hvordan ungen vill se ut og tenkte på navn, vi snakket om å få katt sammen og hele pakken. Den siste tiden har jeg følt meg veldig usikker på dette. Når han tar opp eller nevner noe med ekteskap eller barn etc. kan jeg føle meg litt ukomfortabel. Han fikk jobbtilbud en plass langt unna alt, og han vurderer om han skal ta jobben. En liten del av meg håper han tar den fordi da kan det være en grunn til at forholdet ikke kan fungere. Samtidig så ønsker jeg å ha han nær meg og kunne egentlig ikke tenkt meg å ikke ha han i livet mitt. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg har begynt å føle det slik og det føles forvirrende Er dette normalt å gå fra å være så sikkert og fantasere om en framtid til å bli veldig usikker?

Kvinne (26)
Fagperson svarer
Hei

Ja, jeg tror det er normalt å kjenne usikkerhet rundt egne følelse i et forhold. Det kan jo være mange grunner til dette. Det kan jo være at dine følelser faktisk er i ferd med å slukne. En annen teori her er denne: de fleste forhold er preget av en forelskelsesfase i starten. Her er man ofte litt blendet av den andre, og ser få eller ingen "feil" eller utfordringer. Når forelskelsen etterhvert roer seg ned vil nok mange oppleve at de tydeligere ser ulikheter og trekk ved den andre som de ikke så i forelskelsens rus. Det kan jo være at det er dette som har skjedd med deg? At usikkerheten du kjenner på handler om at forholdet deres er over i en ny fase hvor dere må blir kjent på ny og jobbe mer med forholdet. Kanskje gjør tanken på at han muligens flytter deg enda mer usikker?

Nøkkelen til et godt parforhold er god kommunikasjon. Kanskje du kan ta initiativ til at dere snakker om forholdet - og hva dere må fokusere på for å ha det bra sammen? Jeg legger ved en fin artikkel om de fem kjærlighetsspråkene som kan være utgangspunkt for en slik samtale.

Det kan jo også være godt for deg å ha noen å snakke med om dette. Er du student ved et SiO registrert lærested kan du kontakte SiO Rådgivning og be om en samtale.

Hilsen sosionomen, SiO Helse.

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?